» » » Wat betekent een adviesgesprek met een raming van verbouwkosten van de boerderij voor u?

Wat betekent een adviesgesprek met een raming van verbouwkosten van de boerderij voor u?

Geplaatst in: Weblog | 0

Wanneer u uw oog heeft laten vallen op een te verbouwen boerderij, wilt u dan een degelijk en deskundig advies van een onafhankelijke en specialistische expert of liever van een willekeurige aannemer?

Veel (toekomstige) boerderijbewoners vragen of ik langskom en willen mij het hemd van de mouw vragen, tot in de verste uithoeken van het land.
Dat is uiteraard een uitstekend idee om je licht op te steken.

Boerderijbewoners zijn echter wat eigenwijze types die graag hun eigen gang gaan, soms handig zijn (soms zijn zij dat ook…) of een prijsbewuste inslag hebben; heel leuk en toepasselijk natuurlijk als je op een boerderij op een groot erf met schuren wilt gaan wonen.

Voor een degelijk en optimaal specialistisch advies moeten wij ons uiteraard inleven in de wensen en eisen van een opdrachtgever en deze analyseren en uiteraard ook in het bouwwerk door het goed te bekijken en te inventariseren. Dit kost inspanning en tijd. Als u tenminste een serieuze benadering wenst.

Daarom maken wij bij zo’n uitgebreid bezoek van tevoren graag enkele afspraken. Betreft het een eerste kennismakingsgesprek, dan doen wij dat via de telefoon en uiteraard kunt u op de website onze werkwijze en visie bestuderen, hetgeen uiteraard meestal de reden is dat u juist met óns contact opneemt.

Kennismaking
Voor een uitgebreid en specialistisch adviesgesprek ter plaatse trekken wij ruimschoots de tijd uit, waarbij het eerste half uur, te beschouwen als een nadere en informatieve kennismaking, gratis is.

Wij onderzoeken tijdens zo’n gesprek samen met u de situatie en de mogelijkheden ter plekke, dit naar aanleiding van uw wensen en vragen. Soms volgt er op verzoek een extra e-mailverslag.

Kostenraming
Wilt u vervolgens een uitgebreide nadere kostenraming van de eventuele verbouwkosten dan gaan wij aan het werk om alles voor u te berekenen.
Zo’n globale kostenraming is een in redelijke mate richtinggevend totaalbedrag betreffende uw wensen toegespitst op de boerderij in huidige staat naar aanleiding van relevante referentieprojecten.

Alle kosten van advieswerkzaamheden, die overigens te overzien zijn, worden later weer verrekend indien u ons opdracht geeft om het traject verder te begeleiden*, en zijn dan dus nihil.

Met een raming van de mogelijke verbouwkosten kunt u van te voren helder inschatten of het een en ander tot uw mogelijkheden behoort.
U kunt dan eventueel een verbouwing starten. Én in het geval u nog geen eigenaar bent…eventueel een bod doen op het geliefde object van uw keuze!
Dit is dus vaak met name interessant wanneer u als potentiële koper optreedt -en u zich mogelijkerwijs enigszins blind staart op het geheel…hetgeen mijn ervaring is.
Zo komt u er dus op tijd achter of uw ideeën realistisch zijn.

U kunt een prijsopgave voor een verbouwing natuurlijk ook aan de eerste de beste aannemer vragen, maar… deze doet doorgaans een al te lage inschatting om een opdracht binnen te halen, om u vervolgens confronteren met veel te veel onverwachte meerkosten.

 

* Wij begeleiden iedere boerderijverbouwing op dusdanig wijze zodat deze binnen de door u vastgestelde esthetische doelstellingen én bouwbudget valt. Ik vertel u graag hoe.

Bureau Boerderij Verbouwen Deventer

Eelco Prent 06 5373 4131