Verbouwing met gespreide bouwkosten van een bescheiden Gorsselse boerderij op de zandgronden, schurend tegen de vruchtbare gronden in de Ijsselvallei.

Authentiek achterhuis (schuur) en eerder verbouwd voorhuis (volgens inzichten van de 70-er jaren).

De originele mooi opgemetselde buitenmuren zijn behouden gebleven en werden stabiel verankerd aan de nieuwe binnenmuren, veel gebintonderdelen werden ambachtelijk gerestaureerd.

Het eertijds donkere besloten achterhuis is nu een lichte ruimtelijke zaal.

In het donkere achterhuis (de schuur of de deel), waar nog kortgeleden de koeien en een paard stonden, wilde de opdrachtgever een grote woonruimte gerealiseerd hebben.

Door het doen van een grote ingreep, het plaatsen van een omvangrijk op maat gemaakt dakraam kreeg de woonruimte veel lichtinval en uitzichten. De ribben van het dakraam lopen binnen door in de houten sporen, zodat de mooie eenheid in oorspronkelijke vorm blijft bestaan.

Neveneffect is dat de mooi gerestaureerde gebintconstructie hierdoor ook van buitenaf goed zichtbaar is, vooral ook ‘s avonds als deze aangelicht worden, een bijna theatraal effect.

De verdiepingsvloer in het achterhuis is opgetild tot op maximale hoogte van gebintstijlen, de woonruimte op de begane grond kent hierdoor nu een voorname hoogte. Op deze verdieping bevindt zich nu een grote slaapkamer.

Het voorhuis wordt in de loop van de tijd door de opdrachtgever zelf stukje bij beetje aangepakt en gerenoveerd, zodat verdere bouwkosten gespreid worden.

Op het erf zijn met veel aandacht en zorg een prachtige moes- en siertuin opgenomen.

Uiteraard maakte Bureau Boerderij Verbouwen eerst een ideaalplan en -ontwerp voor de gehele boerderij en erf, in meerdere fasen uit te voeren, zodat het omvangrijke project​ betreffende uitvoering met bijbehorende bouwkosten aantrekkelijk en behapbaar werd.

  • Project Verbouwing met gespreide bouwkosten
  • Werkzaamheden Advies, Ontwerp, Restauratie, Renovatie, Tekenwerk, Vergunningen, selectie Aannemer, Begrotingen, Directie, Bouwmanagement
  • Locatie Gorssel
  • Jaar 2003-2004